235kr

Hela trilogin 600kr

Laurentius Krönika: En ny tids gryning

I Laurentius Krönika – En ny tids gryning, möter du en hänförande fantasyvärld, ett mångfacetterat karaktärsgalleri och ett mustigt äventyr. Vid första anblicken är det en medeltidslikande värld med en fridfull vardag, men efterhand stöter karaktärerna på dolda hemligheter och okända folkslag.

I Aralantha, det välordnade riket i syd, lever människorna i fred och välmåga. Men den lärde Laurentius hemsöks av varsel och mardrömmar. Han söker upp översteprästen Ar och blir vittne till när Rannvi, den unga danserskan, ger sig ut på sejdens vägar och hämtar hem en spådom från den Höge, Oden själv. Spådomen manar till handling, men vem är redo att lämna det invanda, trygga?

Utgivning

Laurentius krönika: En ny tids gryning är skriven av Stefan Eriksson och utgiven hos Lionwalley Publishing. Den hade release 9 augusti 2022.

Berättelsen fortsätter i:

  • Hären som försvann
  • Slaget på Nebreon

Baksidestext

Hur länge kan man tåla ett förtryck, bara för att det pågår bortom det egna landet gränser?  

När en spådom varnar för en ny fiende, samlar prins Eduron krafter till det godas försvar. Han stöter på motstånd hos de misstänksamma upp- rorsledarna i norr och de kärva ryttarna i öst, men även bland de egna jarlarna. När hans far förskjuter honom, riskerar han att förlora allt.

Laurentius Krönika utspelar sig i en medeltids-inspirerad fantasyvärld, med gudar ur den nordiska mytologin. Berättelsen baseras på Sveriges äldsta lajvkampanj där omsjungna värdshus som den Gyllene Hjorten och Tre Kannor känns igen.

 

Stefan Erikssons debutroman är ett gediget världsbygge som får tankarna att hoppa till klassiker såsom Tolkien. Kanske framför allt med den mer fornnordiska touchen och med dvärgar och alver närvarande. Men, det här är helt klart en egen historia. Att boken dessutom baseras på Sveriges längsta lajvkampanj är häftigt och nytänkande.
Maria Lindgren
Marias Bokhylla