235kr

Hela trilogin 600kr

Laurentius Krönika: Slaget på Nebreon

Slaget på Nebreon tar vid där Hären som försvann slutar. Gil-Lomes skolning i magi för honom till druidernas lärosäte i Brethlavi och han får en första aning om sitt ursprung. Motsättningarna i Aralanthas ledning fortsätter och försätter kämparna i fara.

I östra Naronien återsamlas den fria hären efter sin flykt och Varghuvud satsar allt på ett vågat kort.

Ar plågas av att ha utsatt Rannvi för dödlig fara och vågar inte be henne dansa fler gånger. Samtidigt blir det allt mer uppenbart att ond magi verkar till fiendens fördel.

I den stora kapplöpningen till Nebreons slätter, gör var och en sitt för att undanröja hinder och komma loss från fiendens grepp.

Utgivning

Laurentius krönika: Slaget på Nebreon är skriven av Stefan Eriksson och utgiven hos Lionwalley Publishing. Den hade release 8 augusti 2023.

Berättelsen är fortsättnignen på:

  • En ny tids gryning
  • Hären som försvann

Baksidestext

När en ny tid gryr utmanas den rådande ordningen och glömda kunskaper återuppväcks.Vänskap fördjupas och prövas. Laurentius inser sin svaghet, Ars högmod splittrar och Edurons mänsklighet ifrågasätts.Rannvi utmanas av den Höge och Varghuvud möter sitt livs mörker. Den stora planen för fred kräver att alla krafter samlas på Nebreons slagfält. Hinner de i tid?

”Vapen skall vina
människor vandra
hädan på helsväg.
Hör mina ord!”

Något jag tycker om är att vi får följa så många olika karaktärer för det ger ett djup och en förståelse som sträcker sig mycket längre än om vi bara fått följa Eduron.Språket är bra och passar berättarstilen, genren och det höviska temat väldigt bra. Det märks tydligt att Stefan Eriksson har stor vana när det gäller att väva ihop världar på det här sättet och vilken gedigen research som har gjorts för att få det att bli så bra som möjligt.
Maria Lindgren
Marias Bokhylla