235kr

Hela trilogin 600kr

Laurentius Krönika: Hären som försvann

Laurentius Krönika Hären som försvann är den direkta fortsättningen på En ny tids gryning.

Du följer upproret i Grå Bergen där Eduron och Varghuvud kämpar för att överbrygga sina olikheter. I Aralantha lägger Laurentius pussel med ledtrådar, medan Ar och Rannvi utforskar spåren av en ond magiker, svuren till Loke.

Gamla konflikter sjuder under ytan och kräver liv även i det fredliga Aralantha. Gamla föreställningar vänds upp och ner när riket mönstrar sin första stora här på flera mansåldrar.

Utgivning

Laurentius Krönika: Hären som försvann är skriven av Stefan Eriksson och utgiven hos Lionwalley Publishing. Den hade release 19 november 2022. 

Berättelsen omfattar även:

  • En ny tids gryning
  • Slaget på Nebreon

Baksidestext

Överlever Edurons ädla föresatser Varghuvuds djuriska blodtörst? Erbjudande om hjälp i frihetskriget kommer från oväntat håll. Hur långt är Eduron beredd att gå?

Rannvi är den yngsta någonsin att träda i den Höges främsta tjänst. Är hennes sökande efter förbjudna kunskaper till allas gagn eller för hennes egen?

Laurentius oroas av den Höges spådom och omprövar gamla sanningar i sökandet efter den okände fienden:  

”Upp ser jag redan
ur askan en annan,
mörkare makt
med kronan stiga”.

Kopplingen till fornnordisk mytologi passar mig som handen i handsken och får det samtidigt att kännas som att det verkligen hör hemma i samma genre som till exempel Sagan om ringen. Språket är riktigt väl genomarbetat och har en mer gammaldags känsla. Det är en riktigt episk fantasyberättelse som det gäller att ha tid för.
Maria Lindgren
Marias Bokhylla